CA Jatour - JUDr. Josef Janů

DESTINACE

 

 

ALBÁNIE

Pro cestovní ruch zatím zapomenutá země, ležící v jihovýchodní Evropě na Balkánském poloostrově.   Moderní cestovní ruch tu vznikl teprve nedávno, vše se ale velmi rychle rozvíjí. Evropské standardy a hodnocení zde stále nefungují. Většina hotelů je zde zcela nových. Zdejší gastronomie je díky vlivu řecké, turecké a italské kuchyně velmi rozmanitá, bohatá, čerstvá a chutná. Naleznete zde spoustu pizzerií pod různými všeobecnými názvy. Velmi chutné je tradiční skopové maso na rožni, pokrmy z ryb nebo burek – albánský zeleninový koláč. Ceny v místních restauracích a obchodech jsou pro turisty velice příznivé a podobné těm českým. Z destilátů ochutnejte rakiji nebo skvělé brandy Skanderbeg. Dlouhé písčité pláže v námi nabízené oblasti jsou díky pozvolnému vstupu velice vhodné pro rodinnou dovolenou i starší cestovatele.

 

 

BULHARSKO
Oddych, slunce, pohoda. Bulharsko má pěknou přírodu s množstvím národních parků, historické památky, ale především krásné pobřeží s písčitými plážemi s pozvolným vstupem do vody. Plusem je krátká doba letu i široká nabídka aktivit a velmi příznivé cenové podmínky. Převážnou část pokrmů tvoří zelenina, maso, sýr feta a ryby. Oproti ostatním přímořským destinacím zde nelze očekávat čerstvé chobotnice, krevety a podobné mořské plody. Naopak vyhlášené jsou mušle a ryby, které se podávají pečené, dušené, ale i obalované v těstíčku či připravené na roštu. Nejoblíbenějším pokrmem jsou pak pražené rybičky, tzv. caca. Vyhlášenou polévkou je Tarator, jejíž hlavními ingrediencemi jsou kyselé mléko, kopr a okurka – tento velice zvláštní pokrm je podáván za studena.

Výsledek obrázku pro bulharsko

 

 

EGYPT
Egypt je tradiční a oblíbenou destinací, kde je možné trávit dovolenou celý rok, díky jeho poloze a klimatu. Jedním z největších lákadel je Rudé moře, které kromě celoročního koupání nabízí fascinující podmořský život. Hotely jsou většinou velmi rozlehlé komplexy, poskytující dostatek soukromí i v případě, že je hotel plně obsazen. 

 

 

ITÁLIE
Itálie je destinací, která je určena zejména pro klientelu vyhledávající jednak přírodní a historické krásy, ale také strávení dovolené uprostřed přátelské, prázdninové a neformální atmosféry. Hotely jsou v porovnání s jinými destinacemi jednodušší a střízlivě vybavené. Především resorty typu „villaggio“ jsou vyhledávané mimo jiné i pro výraznější animační programy, které mohou být i hlasitější, vzhledem k italskému temperamentu. 

 

 

KAPVERDY
Jen 6,5 hodin letu vzdálená exotika. Ostrovy Sal a a Boa Vista patří mezi návětrné – bývá zde větrno a místní oceán má větší vlny, které jsou hojně využívány pro vodní sporty. Vánek příjemně zmírňuje zdejší jinak velice teplé počasí.Kapverdská kuchyně je zdravá, voňavá a chutná. Hlavními surovinami jsou ryby a plody moře, doplňované zejména luštěninami, kukuřicí a sladkými bramborami. Před cestou na Kapverdy je striktně kontrolována i platnost cestovních pasů – minimálně 6 měsíců po návratu z destinace.

 

 

MADEIRA
Portugalská Madeira těží z exotického podnebí Afriky, ale kulturního dědictví Evropy. Proslulé jsou novoroční oslavy s velkolepým ohňostrojem. Pro místní jsou však mnohem důležitější Květinové slavnosti. Na Madeiře nepanují tropické teploty, Golfský proud ale udržuje v průběhu celého roku příjemné klima bez velkých teplotních výkyvů, ne nadarmo je ostrov nazýván „Ostrov věčného jara“.  Madeirská kuchyně je evropská, obohacená o mořské plody a ryby, které zde můžete ochutnat na spoustu způsobů. Oblíbenou pochoutkou je mečoun, podávaný uzený jako předkrm. Dále pak espada, připravena na pánvi s ovocem – většinou s banány, jež spolu s rybou snoubí výtečnou chuť.

Výsledek obrázku pro madeira

 

 

MALLORCA
Díky své rozloze nabízí ostrov širokou škálu jak typů středisek (od menších vesniček po pulsující letoviska) a také nejrůznějších typů pobřeží i pláží. Např. střední část východního pobřeží je známá specifickým typem pláží tzv. „calas“. Jedná se o užší, hluboké zálivy, lemované skalnatými břehy a ukončené písečnou pláží. 

 

 

MAROKO
Maroko oplývá vynikající kuchyní, různorodou geografií, bohatou směsí kultury i nádhernými památkami. Země je na západě omývána Atlantikem, na severu pak Středozemním mořem. Krom jedinečné možnosti poznávání zde naleznete i přímořská letoviska vybízející k dovolené na pláži. Letovisko Saidia leží u Středozemního moře. Jídla jsou velmi chutná a pestrá. Vyhlášeným pokrmem je tajine, klasický pokrm podávaný v horké hliněné nádobě. Vynikající mátový čaj je zde velmi silný. Alkoholické nápoje se podávají v hotelech, restauracích a barech – v obchodech se s nimi setkáte velmi zřídka. 

 

 

MAURICIUS

Ostrov, jehož povrch je velmi rozmanitý a jednotlivá pobřeží se zde velmi liší. Východní pobřeží ostrova je více návětrné, naopak západní je klidnější, na mnoha místech chráněné korálovým útesem. Na jihu se povrch zvedá, v centru pokračuje jako náhorní plošina a klesá u severního pobřeží. Kromě hlavního města, kde během dne hlučí dopravní ruch, je Mauricius považován za klidnější oblast. Mísí se zde kreolská, francouzská, anglická, indická, čínská a africká kuchyně. Součástí prakticky každého pokrmu je zelenina – především rajčata, cibule, česnek a koření – hlavně chilli a kari.

Výsledek obrázku pro mauricius

 

 

ŘECKO
Řecko je kolébkou dávných civilizací s nepřeberným množstvím nádherných památek, s místní kulturou, vynikající řeckou kuchyní a pohostinností. Je jedním z nejoblíbenějších dovolenkových cílů návštěvníků nejen z České republiky, ale i z celého světa. Přispívá k tomu nepochybně velmi příznivé klima, které je stabilní od května až do konce října, krásné písečné nebo oblázkové pláže a velmi čisté moře. Pevninské Řecko i ostrovy nabízí spoustu typů ubytování od penzionů bez stravování počínaje, až po velké hotely všech kategorií s nabídkou stravování od snídaní až po All Inclusive.

 

 

SEVERNÍ KYPR
Severní Kypr – to je jedinečné spojení nádherných pláží, teplého moře a velkého množství památek, jako jsou pozůstatky antických staveb, byzantské kostely či křižácké pevnosti. Díky své poloze, v subtropickém pásu, je letní sezona na Kypru delší než v jižních částech pevninské Evropy. Některé pláže jsou zde i 1 km dlouhé a většina je tvořena jemným pískem, jsou široké a spousta z nich není ani v hlavní sezoně přelidněná. 

Výsledek obrázku pro severní kypr

 

 

SPOJENÉ ARABSKÉ EMIRÁTY
SAE nabízejí ideální podmínky pro celoroční dovolenou, kromě koupání a odpočinku na písčitých plážích je zde široká nabídka výletů, sportovních aktivit (např. lyžování v kryté hale Ski Dubai nebo na poušti), turistických atrakcí, nechybí prvky tradiční arabské kultury a výborná kuchyně. SAE patří mezi nejbohatší a nejmodernější státy světa, vše je zde větší, rozlehlejší a luxusnější, služby jsou poskytovány na vysoké úrovni, staví se převážně 5* hotely a realizují nákladné stavební projekty jako např. nejvyšší budova světa, největší nákupní centrum a umělé ostrovy. Arabská kuchyně je plná pestrých chutí a vůní a používá celou řadu koření, které činí jídlo nezaměnitelným. Základem pokrmů je rýže, jehněčí a kuřecí maso, ryby, datle, fíky, ječmen, fazole, mléčné výrobky a čerstvá zelenina.

Výsledek obrázku pro spojené arabské emiráty

 

 

TUNISKO
Do Tuniska se dostanete za pár hodin, přesto budete mít dojem, že jste přistáli ve zcela jiném světě. Exoticky působí hlavně zdejší architektura s maurskými prvky, ploché střechy, typické omítnuté domy, jasné světlo a neobvyklá vůně koření a mátového čaje. Je to země plná historie a památek z dob římských, křesťanských i islámských. Nádherný je výlet na Saharu, při kterém budete mít možnost poznat i několik typů oáz. Hotely jsou většinou rozlehlé hotelové komplexy, které klientům poskytují možnosti využití různých sportovních aktivit, animační programů i relaxování. 

Tunisko, Poušť, Karavana, Písek, Sahara, Bedouin

 

 

TURECKO
Pověstmi opředená země na pomezí dvou kontinentů je proslulá svou pohostinností, vynikající kuchyní, bohatou historií a mnoha památkami i mimořádně propracovanou infrastrukturou cestovního ruchu. Většina hotelových komplexů se nachází v bezprostřední blízkosti krásných písečných či oblázkových pláží. V nabídce naleznete jednoduché hotely vyhovující klientům s nižším rozpočtem až po ty nejluxusnější, splňující požadavky extrémně náročné klientely. V porovnání s většinou evropských zemí je koncept All Inclusive v tureckých hotelech velmi bohatý. Turecká kuchyně je pestrá a rozmanitá. Je ovlivňována několika kulturami i tradicemi centrální anatolské kuchyně. Nejčastěji se setkáte s pokrmy z masa jehněčího, skopového a kuřecího. Oblíbené jsou také ryby a mořské plody. Za ochutnání stojí börek – plněné listové těsto (plní se například sýrem, mletým masem nebo špenátem). Berte na vědomí, že Turci nekonzumují vepřové maso. 

Výsledek obrázku pro turecko

Spolupracujeme

Vytvářím objednávku...